Neste stoppsted er Trebåtfestivalen i Ulsteinvik 17-20 august. 

Trebåtfestivalen i Ulsteinvik har utviklet seg til å bli en stor festival som varer fire dager til ende! Et tettpakket program i industribygda der gatene er fyllt med utstillere og folk på dagtid, når kvelden kommer er festivalteltet spekket med god underholdning og feststemte mennesker på kveldstid. 

For båtfolket og da spesielt trebåtentusiastene er dette et av høydepunktene i båtsesongen. Synet som møter deg i Ulsteinvik disse dagene er formidabelt. Du trenger ikke være trebåtentusiast for å sette stor pris på det du ser. Trebåter i alle størrelser og fasonger og ikke minst lyden av gamle båtmotorer, som for mange er den vakreste melodi, gir festivalen en unik atmosfære.

Ulsteinvik er for de fleste kjent som industribygda fremfor noen. Skipsverftene er ruvende og synlige for alle som bor eller befinner seg i Ulstienvik og er en konstant påminnelse om hvor eventyret startet og fortsetter den dag i dag. For mange er dette selve symbolet på den industribyggende Sunnmøringen, på gründere som risikerte alt for skape arbeidsplasser og virksomheter, på varige verdier og lokalsamfunn som puster og lever for å skape og utvikle. Hødd, fotballklubben som mot alle odds ble Norgesmester i 2012 hører selvsagt hjemme her i Ulsteinvik.

  Den Norske Matfestivalen i Ålesund

I August skjer det mye og i år som så mange år før er vi på plass i festivalteltet på Sankten i Ålesund. Primus motor og daglig leder i Matfestivalen Terje Devold omtaler festivalteltet som verdens største hvalrestuarant, noe vi ikke er uenige i. Vi serverer mange tusen porsjoner med hvalwok, hvalgryte og andre delikatesser fra vår produksjon. Det har etter hvert blitt en tradisjon at KATO ligger til kai i Brosundet og selger hvalkjøtt fra båten. Men etterhvert som fangsten og eksporten til Japan har økt, har fangstsesongen blitt lengre og lengre for hvert år og i år er KATO på feltet når festivalen går av stabelen. I stedet blir det salg av hvalkjøtt fra eget telt like ved kaia. 

Fra www.matfestivalen.no henter vi: "Gjennom årenes løp har programmet etter hvert funnet sin form: Det er en kombinasjon av messe for de ypperste innen matkunst i Norge, med flere NM, fagforum for matprodusenter av alle slag, og folkefest for folk flest. Det unike med Matfestivalen er det gode samarbeidet på tvers av profesjonene. Her møtes aktører fra fiskeri og landbruk, sammen med foredlingsindustrien, kokkene og reiselivsbransjen. Festivalen er i dag organisert som et aksjeselskap med eierinteresser fra alle disse bransjene.

På mange måter har Myklebust Hvalprodukter og Matfestivalen blitt nesten synonymt over alle årene med samarbeid og dette skal fortsette. Matfestivalen er en fantastisk festival der maten står i fokus, der mange elever på kokke og servitør-linjen på Borgund får møte det ypperste innen faget, noen av de beste råvareprodusentene og samtidig bli faglig utfordret. Klippfiskakademiet er på plass og sjefen sjøl, Mindor Klauset, har funnet en måte og en form å formidle kunnskap på som engasjerer og begeistrer folket. Man glemmer aldri forskjellen på margarin og smør, eller S M Ø R som Mindor sier, etter et av foredragene sine.

Som så ofte før, vil Åreknutekoret Fisstelsprekken underholde i teltet fredag og lørdag. Åreknutekortet er en gjeng fra Harøya som i årevis har reist rundt og underholdt med sin acappellasang og humoristisk underholdning.  Koret består, etterhvert, av en gjeng godt voksne menn i sin beste alder og har over mange år høstet stor annerkjennelse for sin underholdende stil. Acappellasangen står sterkt og er av høy kvalitet, men blir alltid gjennomfør med et glimt i øyet som står til de humoristiske tekstene.

 Som nytt innslag i underholdning i festivalteltet kommer Morgan Vøien med sitt Elvis Show! DElvis Morgan Band er internasjonalt annerkjent og kom på en imponerende tredjeplass i Europas største Elvis-konkurranse i 2016. 

For alle Elvis-fans der ute vil dette være en mulighet man ikke kan gå glipp av. Morgan vil underholde i teltet lørdag kveld. 

 Øyriket i Romsdal i Byn 2017 

9. September er det klar for den tradisjonsrike dagen der folket fra Sandøy, Aukra og Midsund, som blir Øyriket i Romsdal når de forener krefter, inntar Molde by. Denne folkefesten har blitt veldig populær og er et kjært innsalg i festivalbyen Molde.

For det store og varierte næringslivet i de tre øykommunene er dette en flott anledning, der de kan vise frem bedriften og hva de kan tilby. Næringslivet i Sandøy, Midsund og Aukra er variert fra små nisjebedrifter til bedrifter av internasjonalt format. Fiskeri og fangst, havbruk, verftsindustri, olje og gass, reiseliv, mekanisk industri, bygg og anlegg, elektro, maskinentreprenører, rederier og energiproduksjon er bare noen av alle de bransjene som finnes i Øyriket. Med tanke på et samlet innbyggertall på rundt 6500, må dette sies å være svært imponerende. 

Myklebust Hvalprodukter vil som vanlig stille med sitt restauranttelt der det blir salg av hvalkjøtt og hvalprodukter samt varmretter fra klokken 10:00 til klokken 18:00. Vi vil publisere fullt program så snart dette er klart.

  MATSTREIF 2017

Matstreif er i år lagt til 22-23 september. Dette er det største arrangementet vi er med på gjennom "festivalsesongen". Aker Brygge og Rådhusplassen fylles av produsenter, leverandører, grossister og forhandlere og tar i mot titusenvis av publikummere over to hektiske dager i hovedstadens sentrum. 

Etter at vi i 2016 fikk tildelt Matmerk sitt merke for Unik Smak, fikk vi også lov til å være i Matmerk sitt telt eksklusivt for merkeinnehaverne. Dette er vi selvsagt stolte over og Matmerk gjør en kjempejobb for sine medlemmer gjennom hele året og dette når sitt høydepunkt i september under Matstreif.

Det er Innovasjon Norge som arrangerer Matstreif og fra deres hjemmeside henter vi: "MATSTREIF har blitt Norges største matfestival og et kjært arrangement midt i hjertet av Oslo hvor i fjor vi hadde estimert 235.000 besøkende til festivalen. Utstillerne har stor glede av dele sine historier med publikum og nettverksbygging med produsentkollegaer fra hele Norge. Det produseres fantastiske lokalmat- og drikkevarer i hele Norge, og vi ønsker at MATSTREIF skal bidra til økt forståelse for sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen."  

Ekstra stas er selvsagt all oppmerksomheten rundt Matstreif, man risikerer og bli intervjuet av media og man får veldig god eksponering for det man driver med uansett bransjen. Spesielt Matkanalen med Vibeke Klemetsen i spissen lager veldig gode reportasjer fra Matstreif. Man risikerer også å treffe på både politikere så vel som kongelige under arrangementet, som samler nesten 250 000 besøkende.

 

 


Cxense Display