Behandling og oppbevaring


Prosses med mørning av hvalkjøtt

Umiddelbart etter at hval er tatt om bord blir den grovpartert til kjøttstykker på ca. 150 kg. Disse stykkene blir lagt til kjøling i ca. 24 timer, deretter blir kjøttet lagt til oppbevaring i lasterommet og kjølt ned til ca. 0 grader. Kjøttet blir så levert til vårt anlegg innen 3 uker, her blir kjøttet kjølt ned til ca. minus 4 grader for lagring i nye 1 – 2 uker. Først etter 4 uker er kjøttet mørnet for salg. Biff som skal fryses blir det først etter 5 – 6 uker på kjøl.

Hvalkjøtt er smakfullt og eksklusivt 

Prisen på hvalkjøtt må ses i sammenheng med hva en må betale for annet kjøtt. Du vil de fleste steder få hvalkjøtt til en gunstig pris – husk på at kjøttet har ingen eller lite svinn, og er uten ben.

Hvalkjøtt er enkelt å tilberede, og du har mange muligheter til å lage velsmakende retter for hele familien. Bruksmulighetene er mange – det er opp til hver enkelt å bruke fantasien. Noen tips: steik, marinert biff, gryteretter, wok, sushi, roastbiff, graving, røyking og mye mer. 

Behandling og oppbevaring

En avgjørende prosess  ved tilberedning  er at hvalkjøtt skal ha mindre steketid enn annet kjøtt. Ved for lang steketid blir kjøttet tørt. Kjøttet bør tines i kjøleskap og vakuumposen skal ikke fjernes før kjøttet skal tilberedes, da hvalkjøttets overflate oksiderer i kontakt med luft. En slik oksideringsprosess kan føre til transmak og dermed forringe smaken på kjøttet.

Hvalkjøtt er magert kjøtt og har derfor en meget lang holdbarhet. Ferskt vakuumpakket kjøtt kan oppbevares inntil 7 uker på kjøling.

Hvalkjøtt er å få kjøpt som ferskvare fra midten av mai til ut august. Ellers er produktet å få kjøpt frosset og vakuumpakket hele året hos alle de større kjedebutikkene.

Produktegenskaper

Næringsinnhold pr 100 g:
Energi: 488 kJ (116 kcal)
Protein: 23,5 g
Karbohydrat: 0,0 g
Fett: 2,4 g (kun flerumettet fett)

Hvalkjøtt inneholder Omega-3 med de helseriktige stoffene DPA og EPA. Hvalkjøtt inneholder også jern, vitamin A, vitamin D og mye vitaminer fra B-gruppen som B6 og B12 (ref).

Cxense Display