Hval sashimi

Hval sashimi

400 g hvalkjøtt
4 stk grønn asparges
1 dl soyasaus
1 stk lime
2 ts limesaft
1 ts sukker
1 ts fishsauce
1 ss hvite sesamfrø
1 ss sorte sesamfrø
100 g lakserogn
1 stk vårløk

Sesam-soyadressing

Soyasaus, sesamolje og fishsauce blandes med raspet skall og juicen av 1 stk. lime. Tilsett sukker og rør til sukkeret smelter. Sett kaldt.

Sashimi

Hvalkjøtt er enklest å kutte når det er kaldt, så ta det ikke ut av kjøleskapet før du er klar med de andre ingrediensene. Etter at kjøttet er kuttet er det fint om det får ligge i romtemperatur i 15–20 minutter for å få frem mer av smaken.

Garnityr

Skrell aspargesen og kok al dente i saltet vann. Avkjøl og kutt i passe store biter. Rist sesamfrø på middels temperatur i tørr panne. Kutt vårløken på skrå i tynne skiver. Ha ingrediensene oppå kjøttet og hell over sausen.

Cxense Display