Viltgryte med hvalkjøtt

Viltgryte med hvalkjøtt

 4 porsjoner

600 g hvalkjøtt i passe tykke
 skiver eller strimler
8 stk frisk sjampinjong i skiver
1 ts grovknuste einerbær
2 dl creme fraiche
0,5 dl vann
2 ss friske blåbær
2 ss friske tyttebær
2 ss friske molter
 olje til steking
 salt og pepper

Viltgryte med ferske skogsbær sauterte grønnsaker. Perfekt med potetmos.

Slik gjør du

  1. Skjær hvalen i skiver mens den er halvfrossen, og skjær evt. skivene i strimler.
  2. Stek raskt i olje på varm panne. Ha i soppskivene og la dem steke med.
  3. Tilsett vann, creme fraiche og einerbær og kok opp.
  4. Smak til med salt og pepper og rør forsiktig inn friske ville bær.
  5. Server med hjemmelaget potetmos.
Cxense Display