KATO HUND

Gjennom mange år har trekkhundmiljøet brukt hvalkjøtt og hvalspekk i dietten til sine hunder. Tilbakemeldingene fra dette miljøet har vært overveldende positive og dette har på mange måter bygget seg opp til et punkt der vi ikke lenger kunne sitte på gjerdet. Vi opprettet kontakt med Felleskjøpet sin avdeling for fôrutvikling og videre inn mot Felleskjøpet sitt salgs og markeds-apparat. 

Gjennom flere samtidige prosjektarbeid kom vi etter hvert frem til tre ulike produkter. Først ut var hvalolje som er godt for ledd og muskler og bidrar til å opprettholde hjertets normale funksjon. Hundeeiere meldte også tilbake om blankere og bedre pels, samt mindre problemer med såre poter.

Det andre produktet er frysetørket hvalkjøtt som er basert på restråstoff fra vår produksjon. Det frysetørkede kjøttet produseres i to versjoner, en godbit og et pulver. Godbiten er en klassisk godbit som selges i pose. Pulveret er et hurtigmåltid som kan mikses med vann for et raskt og enkelt måltid for din hund. Pulveret kan også brukes som tilsetning i annet fôr, både som appetittvekker eller tilskudd av marine proteiner. Hvalkjøtt inneholder store mengder protein, balenin og myoglobin.

Det tredje og siste produktet er råfôr for hund. Råfôret er laget av kvernet restråstoff fra vår produksjon og består av kjøtt, sener, hinner og blodårer fra hvalkjøttet som er uegnet til humant konsum. På den andre siden er disse senene og hinnene ypperlig tyggemotstand for en hund. Det bidrar også til å øke fettprosenten og de sunne marine fettsyrene er et viktig tilskudd for hunden. 

Tilbakemeldingene fra de som bruker råfôr av hval går på blankere og bedre pels, økt appetitt i harde treningsperioder for trekkhunder, mindre problemer med såre poter i samme perioder og en effektiv tilgang på viktige fettsyrer som er viktig for hunden. Vårt samarbeid med Felleskjøpet har også avdekket at hvalkjøtt inneholder store mengder myoglobin som er svært fordelaktig for oksygenopptaket til hvalen og har også en positiv effekt for hunden. 


Cxense Display